Translate

06 Νοεμβρίου 2014

Φτιάξτε limoncelo μόνοι σας στο σπίτι.

Το limoncelo είναι ένα λικέρ με άρωμα λεμονιού,το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο σε πολλές χώρες και έχει χώρα προέλευσης την Ιταλία.

Υλικά:
12 λεμόνια
1 λίτρο βότκα
1 κιλό ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό

Τρόπος παρασκευής:
1)Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε τη φλούδα.
2) Σε ένα βάζο τοποθετούμε την φλούδα απο τα λεμόνια (μóνο το κίτρινο διότι το άσπρο σημείο πικρίζει)και τη βότκα.Κλείνουμε το βάζο με μία διάφανη μεμβράνη ώστε να μήν χαθούν τα αρώματα και το βάζουμε στο ψυγείο για 48 ώρες.
3)Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη βράζοντάς τα μαζί για 20-25 λεπτα.
4)Ρίχνουμε το σιρόπι στο βάζο με τις φλούδες και τη βότκα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλες 36 ώρες κλείνοντας ξανά το βάζο με την διάφανη μεμβράνη.
Το limoncelo είναι έτοιμο.Διατηρήστε το στο ψυγείο για να μείνει δροσερό τοποθετώντας το σε καράφες ή γυάλινα μπουκάλια.

#Παραλλαγές:
Αντί για βότκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσίπουρο και αντί για λεμόνια πορτοκάλια(orangelo).


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε οτι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου και δέν ταυτιζόμαστε απαραίτητα με αυτά. Σε περίπτωση που κάποιο σχόλιο προσβάλει εσάς ή κάποιον που γνωρίζετε , επικοινωνήστε μαζί μας.