Translate

02 Νοεμβρίου 2014

Που οφείλεται η ξηροδερμία;Πως αντιμετωπίζεται;

Ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής.

H ξηροδερμία επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων,όλων των ηλικιών σε ολόκληρο το κόσμο. Είναι μια πάθηση ιδιαίτερα ενοχλητική και οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Τα συμπτώματα εκτός από το ξηρό δέρμα περιλαμβάνουν έντονη φαγούρα και κατά συνέπεια κοκκινίλα του δέρματος.
Μπορεί να προκληθεί από το συχνό λούσιμο ή από το πολύ σπάνιο λούσιμο. Είναι επίσης πιθανό να προκληθεί από την σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, η οποία είναι  η κύρια αιτία της πιτυρίδας. Το δέρμα είναι κόκκινο, λιπαρό και  καλύπτεται με λευκές νιφάδες. Τέλος, αυξομειώσεις των ορμονών μπορούν επίσης να προκαλέσουν ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής.
Παράγοντες για εμφάνιση ξηροδερμίας:
Στους άντρες  είναι πιθανότερο να εμφανιστεί λόγω ορμονών. Όσοι έχουν λιπαρά μαλλιά και λιπαρό δέρμα στο κεφάλι έχουν επίσης πολλές πιθανότητες  να αναπτύξουν ξηροδερμία. Μια δίαιτα με ελλείψεις σε ψευδάργυρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ορισμένα λίπη μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ξηροδερμίας αλλά και άνθρωποι με έντονο στρες και άγχος , με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή νευρολογικές διαταραχές επίσης,είναι "υποψήφιοι"για την εμφάνισή της.
Λόγω της έντονης φαγούρας, το ξύσιμο μπορεί να  οδηγήσει σε  αιμορραγία του δέρματος, με κίνδυνο μόλυνσης από βακτήρια, όπως ο στρεπτόκοκκος και ο σταφυλόκοκκος που μπορεί  να εισέλθουν και να προκαλέσουν λοίμωξη.


 Πάμε τώρα να δούμε πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα:
Υλικά: Χυμός ενός λεμονιού και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
Διαδικασία: Στίβουμε ένα λεμόνι και ρίχνουμε το χυμό του σε ένα μπουκαλάκι με στόμιο. Προσθέτουμε 3 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες από το μείγμα στα σημεία που το πρόβλημα είναι εμφανές και κάνουμε απαλό μασάζ στις ρίζες. 2-3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές, για 4-5 εβδομάδες!
Αλλες θεραπείες για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας:
Η συγκεκριμένη πάθηση μπορεί συνήθως να θεραπευτεί και να εξομαλυνθεί επίσης με τη χρήση ειδικών σαμπουάν και προϊόντων. Δοκιμάστε διάφορα προϊόντα μέχρι να καταλάβετε ποιο είναι το ιδανικό για την περίπτωσή σας. Σε περίπτωση που το πρόβλημα συνεχίζει επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

Επιμέλεια:Γιώργος Γεωργαρούδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε οτι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου και δέν ταυτιζόμαστε απαραίτητα με αυτά. Σε περίπτωση που κάποιο σχόλιο προσβάλει εσάς ή κάποιον που γνωρίζετε , επικοινωνήστε μαζί μας.